Poslovna analitika

Prikaz ključnih podatkov za zdravo delovanje in rast podjetja. Kateri projekti so dobičkonosni, kdo dela nad normo in koliko manjka do amortizacije stroja? Analitika, ki vam pomaga pri sprejemanju poslovnih odločitev.

Profit, prihodki in odhodki

Profit ali razlika med prihodki in odhodki je ključen pokazatelj uspešnosti podjetja. Z Gedaxo lahko sledite projektom, partnerjem, (pol)izdelkom, materialom in procesom, ki so za vaše podjetje najbolj dobičkonosni. Ločeno lahko spremljate odhodke in prihodke, za boljši vpogled v dinamiko vašega poslovanja.

Podrobno

Optimizacija proizvodnje

Kateri izdelki so najpogosteje prodani? Pri katerem materialu in izdelku je največ izmeta? Koliko izmeta je uporabljenega v drugih procesih, koliko zavrženega? Kateri stroji so premalo izkoriščeni? Kateri so najpogostejši razlogi za zastoj proizvodnje? Analiza produktivnosti proizvodnje daje odgovore na ta vprašanja, da lažje optimizirate vaše procese.

Podrobno

Analiza dobaviteljev in naročnikov

Pregled po dobaviteljih in naročnikih, kjer lahko ugotovite, kateri materiali in projekti so bili najpogosteje prodani ali kupljeni in kolikšni odhodki in prihodki so vezani na poslovne partnerje. S filtriranjem hitro pregledate, kdo so največji kupci in dobavitelji za posamezne artikle.

Podrobno

Analiza odprtih terjatev

Denarni tok in zamude v plačevanju ter dostavi lahko okrnejo rast vašega podjetja. S pregledom zamujenih dostav in plačil dobaviteljev ter naročnikom preprosto vidite, s katerimi partnerji je poslovanje zamudno. Gedaxa hkrati omogoča izpis 10 partnerjev, pri katerih nastaja največja zamuda in dolg.

Podrobno

Prilagojeni filtri

Gedaxa vam omogoča, da sami izberete podatke, ki vam jih sistem prikaže v analizi. Z uporabo filtrov določite tisto dimenzijo podjetja, ki bi jo radi bolje razumeli. Če je to določen projekt, stroj, dobavitelj, material, časovno obdobje ali drug dejavnik, s kombinacijo filtrov hitro ugotovite, kako uspešen je dejavnik.

Podrobno